Rickardsson Racing välkomnar ny förare till teamet

Postad av Martin Öhlin 2008-02-12 12:00

1375c4945ac006ec761bb55545186095

Efter en lång tids spekulationer där bland annat Prins Carl-Philip ingick blev det på tisdagen klart att Martin Öhlin kommer bli den nya chauffören i team Rickardsson Racings Carrera Cup-satsning.

Att utöka verksamheten till ett tvåbilsteam kom naturligt för Tony Rickardsson som förra året var nykomling i Carrera Cup som redan då visade att hans satsning i cupen var genuin med flera race-vinster och en tredjeplats i totalställningen.

Samarbetet med familjen Öhlin är ingenting nytt för Tony Rickardsson. Martin Öhlins pappa Kenth Öhlin var en stor kraft bakom Tonys speedwayframgångar där han bland annat utvecklade en ny sorts stötdämpare för speedwaycyklar som hjälpte Tony att ta fyra av sina sex VM-guld.

“Det ska bli jättekul att fortsätta det samarbetet med Martin som jag och hans pappa påbörjade för flera år sedan” säger Tony Rickardsson.

Martin Öhlin som är nyss fyllda 26 påbörjade sin racingkarriär 2006 med att köra JTCC och har sedan dess visat att han är en riktigt duktig förare genom att första året sluta på en 16.e plats och året därefter köra upp sig till en tredjeplats.

“Att få köra för Tony känns otroligt bra, en riktigt duktig förare med ett kanonteam, allt känns helt enkelt som en dröm” säger Martin Öhlin.

Att komma som nykomling till Porsche Carrea Cup kommer inte att bli enkelt för Martin som erkänner att hans brist på rutin är något han måste jobba ikapp under försäsongen.

“Det är så många duktiga förare i serien och eftersom bilarna är byggda exakt likadant är det ofta erfarenhet som vinner loppen” säger Martin.

“Det blir mycket åkning under försäsongen för att få en känsla för bilen men det första året ska jag göra så gott jag kan och även hjälpa Tony vinna hela cupen” fortsätter han.

Både Tony och Martin ser samarbetet mellan dem som någon långsiktigt och första målet är att vinna Carrera Cup kommande säsong för att sedan ge sig ut och köra internationellt året därpå.

“Jag har alltid haft som mål att köra internationellt och jag tror att Martin är en person som kan pusha mig att komma dit, han har redan visat att han är en duktig förare och jag är övertygad om att han kommer göra bra ifrån sig direkt ifrån början” säger Tony.

Rickardsson Racing har nu nästan fördubblat verksamheten gentemot förra säsongen och Martin ser oerhört ljust ut på framtiden.

“När man var barn drömde man ju alltid om att få köra en racingbil, att dessutom få köra det tillsammans med Tony Rickardsson ska bli otroligt kul. Jag vet att Tony är om någon den personen som kan hjälpa mig komma dit jag vill med min racingkarriär, och det är att köra internationellt” avslutar Martin.

/martinohlin.se