Händelserikt Göteborg

Postad av Martin Öhlin 2008-06-15 12:00

e61c783583bae840a836427bd0b49c0e

Göteborg City Race blev en succé, 27 000 personer såg bl.a. Martin och hans teamkollega Tony Rickardsson kämpa om placeringarna i Carrera Cup. Vinden friskade i men solen sken.

I fredagens race kom Martin i mål som 9:a efter att ha visat prov på fantastisk körning. Han hade mycket snabba varvtider och körde mycket bra. Tyvärr var det en av bilarna som inte släppte om Martin vid varvning vilket gjorde det svårt för honom att klättra i fältet.

” Det kändes jättebra, jag hade bra speed i bilen men var för snäll för att kunna klättra placeringsmässigt” sa Martin efteråt.

På lördagen startade Martin bara något led efter Tony Rickardsson som kommit i mål som 6:a i fredagens race. Martin fick en bra start i ett race som skulle visa sig händelserikt. Ett flertal bilar, bl.a. Niklas Lovén, Poker Wallenberg och Jan West körde in i de räcken som kantade banan. Martin såg dock sin chans vid en omstart och lyckades ta sig upp på en 6:e plats! Samtidigt klättrade Tony Rickardsson till en 4:e plats.

“Att köra i Göteborg har varit fantastiskt roligt, det har varit mycket folk vilket bidragit till att skapa en internationell känsla. Och så var det ju jätteroligt att få avsluta med en tangering av personbästa rent placeringsmässigt” sa Martin efter racet.