Besviken Öhlin efter kvalet

Postad av Mediaempire 2009-05-01 13:10

rapportbild

Årets första kval i Porsche Carrera Cup genomfördes på ett soligt Mantorp Park med 15 grader i luften. Martin Öhlin valde att vänta kvar i depån och först gå ut på banan några minuter efter startsignalen.

Det var dock en märkbart besviken Öhlin som körde in i depån efter tretton körda varv. På grund av problem med bilens bromsar kunde han inte köra fullt.

– Ibland tog bromsarna och ibland inte, därför vågade jag inte satsa fullt. Vi får se till att fixa det till racet i eftermiddag. Dessutom var det grus på banan på ett flertal ställen vilket gjorde det halt, sa Öhlin.

Trots problemen kvalade Öhlin in med sjätte bästa tid, 1:18,159. Pole position fick Jocke Mangs, tätt följd av Cralle Lindholm och Tony Rickardsson.