Stillastående inledning på säsongen

Postad av Mediaempire 2009-05-01 19:09

me_mantorp_mo014

Det blev ett mållöst lopp för Martin Öhlin under säsongens första race på Mantorp Park under fredag eftermiddag. Öhlin som startade på sjätte plats tappade redan under andra varvet sex placeringar på grund av en snurrning i Mjölbysvängen efter långa raksträckan.

Redan varvet därpå var Öhlin på gång igen och började plocka placeringar. En gulflagg med följade safety car på femte varvet stoppade dock Öhlins framfart som låg kvar på elfte plats. Några varv efter att fältet släppts lös hade Tony Rickardsson och Edward Sandström i toppen en sammanstötning och Öhlin valde att passera på yttern. Tyvärr var banan fylld med skräp och Öhlin drabbades av punktering, något som han märkte först i svängen efter start- och målrakan där han åkte rakt ut i avåkningszonen.

Men trots poänglös premiär var Öhlin hoppfull.
– Jag plockar några poäng i morgon och sen satsar jag allt vad både bilen och jag har på Karlskoga, avslutar Öhlin.