Öhlin i första startlinjen

Postad av Mediaempire 2009-05-22 15:59

ohlinkval

Efter förmiddagens snabba testpass satte Martin Öhlin andra bästa varvtid under kvalet och startar därmed på andra plats i helgens första race.

Regnet har varit ihållande över Karlskoga Motorstadion under dagen, men strax innan kvalet var det uppehåll och himlen såg ut att spricka upp. Många team valde då att byta till slicks i sista sekund. Öhlin valde dock att behålla sina regndäck och gå ut på banan så tidigt som möjligt.

Chansningen blev lyckad. Öhlin satte sin varvtid, 1:13,621, redan på tredje varvet. Strax därpå öppnade sig himlen och det började åter igen att regna. Alla team som bytt till slicks var då tvungna att byta tillbaka till regndäck, men då hade Öhlin satt sin tid och han kunde vänta ut kvarvarande tid av kvalet under skyddande tak i depån.

Teamkollegan Tony Rickardsson tog pole position och Martin Öhlin startar därmed precis bakom honom i dagens race där Öhlin satsar högt.

– Nu blir det pallplats efter racet, ska bli riktigt trevligt, säger en lyrisk Öhlin.

  • Hanna

    JAG VALDE DEFINITIVT RÄTT HELG…… GO MARTIN!!!

  • Jocke

    Grattis till vinsten!!!! Grymt =)
    Bästa man Seth på länge…. 😉

    Jocke