Snöplig start på helgen

Postad av Mediaempire 2009-06-05 20:47

fredag_kval

Sveriges enda stadsrace har dragit i gång i på Frihamnspiren i Göteborg. Inför fredagkvällens race hade Martin Öhlin kört både testpass och kval med varierande resultat. Banan är kort men mycket avancerad och under första testpasset satte Öhlin andra bästa tid. Under kvalet senare på fredagen fick han dock inget fritt varv och fick därmed nöja sig med en sjunde bästa tid.

Banan ger inte utrymme för några misstag då avåkningszoner är utbytta mot betongmurar, dessutom är omkörningsmöjligheterna mycket begränsade. Öhlin gjorde dock ett stabilt race fram tills att teamkamraten Tony Rickardsson fick en sammanstötning med en annan bil vid en omkörning och båda bilarna snurrade. Martin Öhlin försökte då köra om bilarna med råkade själv få en smäll och tvingades bryta racet.

Skadorna blev dock små och Öhlin lovar att stå på startlinjen i heat två på lördag.