Klasseger i 6 timmars på Nürburgring

Postad av Martin Öhlin 2009-07-19 20:25

IMG_0610

Det blev en lyckad premiär på Nordschleife för min del. Tillsammans med Richard Göransson och Torsten Schubert vann vi vår klass i en BMW 320 Diesel. Då jag bara har kört ett varv tidigare på nordslingan så fick jag lov att lära mig banan med en hyrbil dagen innan första officiella träningen.

Fredagens träning flöt på bra och jag fick upp ett helt ok tempo. Lördag förmiddag var det kval. Min bästa tid blev 9min och 15 sek vilket räckte till en 36 plats av cirka 185 bilar. Richard körde sista kvarten på kvalet och klämde till med 9,01 vilket betydde att vi fick starta på 31: a plats i racet.

Richard startade i racet och körde en långstint på två och en halv timme. När han klev ur bilen låg vi på en total 14: e plats. Jag körde i en timme och femtio minuter och Torsten tog bilen imål. Ingen av oss tappade någon plats utan vi slutade på 14: e plats vilket är grymt bra med tanke på motståndet.

Att köra tävlingsbil på Nordslingan är bland det häftigaste jag har gjort. Nu är det bara att hoppas på å att få göra det igen snart… 🙂

PS. Film från tävlingen kommer snart…

//Martin

  • Måste erkänna att det var gött å se dig med ett stort leende på läpparna hela helgen! Starkt jobbat! Väntar på inboardfilmen….

  • BeO

    Visst är Nordschleife ett av de häftigaste ställen man kan köra bil på…….? Kul att du fick köra en riktig bil till slut……..BMW 320 Diesel. Inte undra på att det gick bra.