Öhlin hämtar hem flera viktiga poäng

Postad av Mediaempire 2009-08-14 23:34

ohlin_m_0905falktw066

Det blev en ordentlig poängskörd för Martin Öhlin i heatet på Karlskoga Motorstadion under fredagskvällen.

Öhlin startade från femte plats i heatet och hängde obehindrat med de framförvarande bilarna när klungan drog ifrån resterande startfält. Alla fem bilar gjorde imponerande snabba varv och de övriga bilarna hade inte en chans att hålla samma höga tempo.

Under tiden de tre främsta bilarna hade en hård fight om pallplaceringarna låg Öhlin och teamkollegan Tony Rickardsson tätt bakom och avvaktade, vilket också lönade sig. Cralle Lindholm på andraplatsen gjorde ett dyrbart misstag och tappade flera placeringar och föll ur striden. De tre sista varven var Öhlin märkbart snabbare än Rickardsson i bilen framför men på grund av flera varvningar fick Martin aldrig chans att försöka med en omkörning.

Martin Öhlin slutade på fjärde plats och plockade flera viktiga poäng i mästerskapstabellen. Han avancerade totalt två platser och ligger nu fyra totalt.

I morgondagens andra heat startar Öhlin från fjärde plats och det är ingen hemlighet att han kör för en pallplacering. Heatet startar klockan 14.20.

  • Jonas Åhrlin

    Jäkligt bra kört Martin. I dag blir det pallplacering. Följer racet på webben. // Jonas

  • Maria

    Bra jobbat Martin!