Solsken i stället för poäng

Postad av Mediaempire 2009-08-29 19:46

ohlin

Regnkaoset byttes ut till solsken lagom till heat två av Porsche Carrera Cup på Vålenbanen i Norge. Martin Öhlin satte snabbaste varvtid under gårdagens race och startade därmed från pole postion i heat nummer två.

Öhlin försvarade ledningen i första kurvan och byggde snabbt en lucka till bakomvarande bilar och Cralle Lindholm på andraplatsen.

Efter bara några varv överraskades dock Öhlin av grus på banan uppdraget av bakomvarande bilar från sandfållorna. Öhlin fick då sladd i utgången på kurvan till start- och målrakan och Cralle Lindholm på andraplatsen kunde tränga sig förbi och ta över ledningen.

På efterföljande varv missade dock Öhlin bromspunkten och bilen höll högre hastighet än vad som var möjligt in i kurvan. Tyvärr innebar det en avåkning och Martin Öhlin blev stående i den djupa sandfållan.

Nästa race i Porsche Carrera Cup går på Ring Knutstorp den 11-12 september.