Racekampen 2009

Postad av Martin Öhlin 2009-10-11 18:48

I veckan blev jag inbjuden att vara med i Racekampen 2009 – ett evenemang där inbjudna förare från olika kategorier kör likadana bilar på tid. Bilarna vi körde var en Ford Fiesta i mindre format, cirka 80 procent av normal storlek. Bilarna är fyrhjulsdrivna och drivs av en motorcykelmotor på cirka 185 hk vilket ger en fantastisk körglädje!

Vi var tolv chaufförer indelade i tre lag med varsin bil. Vi körde 3 x 2 varv och sedan räknades bästa totaltid ihop. Jag körde tillsammans med Anderas Ericsson, Alx Danielsson och Jens Branteström. Dagen flöt på bra och vi vann med sex tiondelar över det blåa laget som bestod av Cralle Lindholm, Åke “Bryggarn” Andersson, Peter Holmberg och Mats Thorszelius. Individuellt var det svårt att jämföra varvtiderna i första heatet då det var blött för de fösta förarna och torrt för de sista. I andra heatet, då det var lika för alla, hade jag tredje bästa tid bakom Cralle och Alx. Lite kul att vi var tre banracingförare  i topp!

Det var en grymt rolig dag med mycket publik och bra arrangemang. Stort tack till Peter med personal som byggt bilarna och ordnat med tävlingen. Nu har jag anmält mig till nästa års kvaltävlingar. Film från tävlingen kommer i veckan.

Ps, gå in och titta på www.racekampen.se för mer info.

DSC_0174