Rapport från VLN nr1

Postad av Martin Öhlin 2010-04-05 19:34

Man kan väl säga att det gick ”sådär”…

Fredagens två träningspass flöt på bra. Det var väldigt blött på vissa ställen vilket gjorde att bilen ville vattenplana ibland men trots detta fungerade bilen riktig bra. Kvalet gick på lördag morgon och innehöll också regn. Tyvärr gjorde vi en däckmiss då det torkade upp fortfare än vi trott. När det väl var min tur att hoppa in i bilen som förare nummer tre valde vi nämligen att behålla regndäcken på. Däcken dog dock tidigt så det blev till att göra det bästa av situationen vilket resulterade i en 46:e plats av 169 bilar. 

Jag delade bilen med Anders och Nils, två grymt trevliga norrmän som hade kört en del på Ringen. Efter racegenomgången kom vi fram till att jag skulle ta första stinten. Jag gjorde en ok start men hade för kalla däck i första kurvan vilket medförde att jag var av banan  och tappade ca 10 platser. Därefter gick det klart bättre och när jag bytte med Anders efter 1,5tim låg vi på en 16:e plats. Tyvärr missade Anders en gulflagg samtidigt som han passerade en bil så vi fick ett straffvarav. Då hjälpte det inte att både Anders och Nils hade kört stabilt och fort. Väl i mål slutade vi på en 31:a plats och blev trea i vår klass.

Nu väntar två dagars test här hemma i svergie med Porschen. Det ska bli riktigt rolig att få komma igång med Porschen efter vinteruppehållet. Sen bär det av mot Tyskland för VLN race nr två, denna gång kommer jag köra den nya BMW Z4:an tillsammans med Edward Sandström och Patrik Söderlund.

Återkommer med rapporter och filmer…

//Martin