WestCoast Racing avslutade STCC-säsongen på Mantorp Park

Postad av Mediaempire 2011-09-24 18:30

Det blev inga poäng i WestCoast Racings finalrace på Mantorp Park. Efter fem STCC-guld, fyra STCC-silver och fyra STCC-brons blev finalracet på Mantorp Park en poänglös historia. cover iphone x custodia outlet Richard Göransson låg i topp-10 när han blev vänd av danske Michael Nykjaer och därefter påkörd av Tomas Engström. iphone custodia outlet Martin Öhlin körde upp sig från sista startled till en 12:e plats i mål. Richard Göransson sammanfattade efteråt ett avvaktande race för hans del som inte slutade som planerat. – Vi hade tänkt avsluta på topp men det kan man väl inte säga att vi gjorde. Jag körde rätt avvaktande idag, det var ett allmänt stökigt race och jag hade order om att lämna efter mig en hel bil så jag tog inga risker och höll mig undan från titelfighten. Tyvärr gällde det inte för Nykjaer som bara svängde rätt in i mig så jag snurrade och sen blev påkörd av Tomas Engström, säger Richard som slutade sexa totalt i mästerskapet. Det här var Richard Göranssons sista STCC-race i en karriär med 37 segrar, 61 pallplatser och hela fyra mästerskapsguld med vilket han är ensam om. Han ser nu fram emot de framtida utmaningarna i det nya TTA-mästerskapet. cover iphone outlet – Det blev väl inte den planerade avslutningen men jag ser tillbaka på en fantastisk STCC-karriär. Nu ser jag fram emot ett vinteruppehåll och lite ledighet och därefter ska jag vara med och utveckla det nya konceptet för nästa år. Det är dags för nya utmaningar! Martin Öhlin blev avkörd i starten av det första finalracet och startade därför längst bak i säsongens sista race. Han gjorde en ordentlig uppkörning till 12:e plats i ett händelserikt race. – Jag hade faktiskt riktigt kul, säger Martin. Jag hade ett roligt race med Rustad där vi slogs varv efter varv och raceade hela tiden. Det var ett helt ok men väldigt stökigt race. Slutplaceringen är väl inte den mest imponerande men jag körde upp mig så mycket jag kunde i det här racet från längst bak i fältet. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är van vid framgångar men fick denna säsong konstatera att det aldrig gick teamets väg. cover custodia samsung Trots dominerande fart i många race och tre racesegrar var man aldrig med från början efter den dramatiska olyckan i säsongsstarten. Han ser nu fram emot nästa år där WestCoast Racing ska tävla i nystartade TTA samt fortsätta utveckla GT-programmet i Europa. samsung custodia original – Det här var aldrig vår säsong även om vi var riktigt snabba, säger Dick. Det gick inte vår väg den här gången och när det som för oss börjar fel direkt brukar det ha en tendens att följa med. Martins starka inledning på säsongen och pallplatsen i Danmark tillsammans med Richards seger i Göteborg och dubbelsegern i Karlskoga är säsongens ljusglimtar i STCC för oss.