Martin Öhlin åtta i första TTA-kvalet

Postad av Mediaempire 2012-05-12 12:08

På Gelleråsen har det första kvalet i TTA – Elitserien i Racing körts. Richard Göransson lyckades bäst av WestCoast-förarna och BMW Dealer Team WCR-föraren kvalade in på en tredjeplats och fortsätter placera sig i topp-3 i samtliga TTA-pass.
– Jag får vara nöjd med det här, säger Richard. Mitt bästa varv satte jag på kalla däck och när jag skulle ut på de bästa däcken fick vi lite problem så tredjeplats är ju helt ok. Ett stort grattis till Linus Ohlsson, jag visste att det skulle bli ett sjukt tight kval. Det gäller att fokusera till 100% för att få till det i de här bilarna. Nu ser jag verkligen fram emot racet.

Fredrik Larsson hade ett besvärligt test under gårdagen men ett bättre kval idag. Han kvalade in på en femteplats totalt.
– Jag känner att jag är nöjd, vi är med däruppe och är man i topp-6 här är man bra med. Bilen kändes bättre idag men visst finns det alltid ändringar man vill göra. Nu fokuserar vi om till racet som jag tror blir riktigt spännande. Det är lätt att göra misstag i den här bilen så det kommer nog att bli händelserikt, säger Fredrik.

För Martin Öhlin i WestCoast Racing-BMW:n blev det en åttondeplats, en placering han inte är nöjd med efter att ha varit bra med på testerna.
– Njae, inte helt perfekt, tycker Martin. Det sladdade och for lite för mycket och jag kom inte in i rytmen. Placeringsmässigt är det ok inför racet men jag borde vara med längre upp. Nu ska vi se till att ha kul i racet!

Andreas Ebbesson placerade sig på en niondeplats tätt bakom sin teamkamrat och var heller inte helt nöjd efter att ha visat fin fart i tidigare pass.
– Vi hade lite strul under kvalet och fick inte till ett varv på det som var våra bästa däck, säger Andreas. Nu ska vi justera lite inför racet och då ska vi köra utav bara den!

WestCoast Racing – Kval Gelleråsen:
3: Richard Göransson, BMW Dealer Team WCR
5: Fredrik Larsson, BMW Dealer Team WCR
8: Martin Öhlin, WestCoast Racing
9: Andreas Ebbesson, WestCoast Racing

Resultat, kval TTA Gelleråsen