Larsson på pallen, poäng för Öhlin

Postad av Mediaempire 2012-06-02 18:24

Fredrik Larsson tog en tredjeplats i säsongens andra TTA-race som kördes på Anderstorp. Richard Göransson stod dock för showen i Nationaldagsracet när han körde upp sig från en elfteplats till en femteplats. Återigen var också WestCoast Racing enda team med samtliga fyra bilar på poängplats.
– Det är skönt att komma på pallen och vi fortsätter i rätt riktning, säger Fredrik. Jag är relativt nöjd och kan inte klaga. Jag gjorde en riktigt bra start och var nästan uppe på andraplatsen. Sen kändes det som jag hade bra pace i början av racet innan det blev lite för understyrt. Tyvärr var jag stark på fel ställen för att kunna attackera Dahlgren ordentligt. Trots motorproblemen i testet tog vi bra poäng och tog bra med poäng och nu fortsätter vi i samma riktning och siktar högre till Göteborg. Där har jag vunnit tidigare!

Richard Göransson var besviken efter kvalet där han efter ett misstag bara hade ett varv på sig att sätta en tid vilken räckte till elfteplats på gridden. Han lovade en satsning på uppkörning och omkörningar och gjorde ingen besviken när han stormade upp från elfteplats till en femteplats.
– Det är nog en av mina bästa femteplatser någonsin och det var ett riktigt bra race, ler Göransson. Jag kan inte klaga, bilen hade bra pace genom hela loppet och jag kunde planera omkörningarna bra. Jag sparade däcken i början för att vara stark mot slutet och det var rätt strategi. Förhoppningsvis är det här ett av våra “dåliga” race i år. Nu laddar vi om för stadsbanan i Göteborg.

Andreas Ebbesson startade nia och låg länge nia i loppet men avslutade i mål som åtta efter att tjänat en placering när Thed Björk drabbades av en punktering.
– Jag hade bra fart i början av loppet men när Göransson tog sig om mig fick jag titta lite för mycket bakåt och tappade tempo, säger Ebbesson. Jag är nöjd med balansen i bilen och att vi tog poäng igen. Tyvärr saknar vi det där sista lilla extra i racetempo och det ska vi jobba på till Göteborg.

Tätt bakom Ebbesson låg teamkamraten Martin Öhlin som hade Citroënföraren Stefan Söderberg mellan sig och Ebbesson. De tre hade en intensiv fight under hela racet men var snabba på samma partier av banan och Martin kunde inte ta sig om.
– Söderberg var väldigt defensiv och stängde mycket så jag hade väldigt svårt att försöka ta mig om, förklarar Martin. Racet började bra, jag gjorde en riktigt bra start och hade snabba tider i början men sen fastnade jag tyvärr bakom Söderberg länge. Jag gjorde en ordentlig chansning på det sista varvet men han stängde. Det positiva är att det blev poängplats och att jag kunde klättra två platser från kvalet. Nu ska vi jobba på att hitta lite mer fart.

Resultat, Nationaldagsracet Anderstorp