Återigen poängrik helg för Martin Öhlin

Postad av Mediaempire 2012-09-01 17:00

Det var ingen som kunde utmana Fredrik Larsson på Anderstorp. BMW Dealer Team-föraren ledde från start till mål och kunde kontrollera racet fullkomligt.
– Det var helt perfekt, säger Fredrik. Racet blev ett drömscenario för mig, jag gjorde en stabil start och kunde hålla ledningen genom andra kurvan. Efter det visste jag att jag hade chans att rycka och det blev perfekt. Jag var lite orolig för däcken mot slutet men det var heller inga problem. Efter kvalet var jag trygg och visste att vår bil var väldigt bra. Ett fantastiskt jobb av hela WestCoast Racing.

Martin Öhlin låg länge fyra i loppet men tvingades mot slutet ge sig och slutade femma. En placering som gav honom blandade känslor efteråt.
– Jag är nöjd med poängen och att jag slutade före och tog in på de som ligger närmast före mig i mästerskapet, säger Martin. Men jag körde inte bra idag, däcken tog slut väldigt tidigt i racet och då körde jag bara sämre. Målet var pallen och det nådde jag inte men det blev bra poäng.

Richard Göranssons dag i Anderstorp fortsatte gå fel. Efter växellådsproblemen i kvalet som gjorde att han startade sist stod han för ännu en fantastisk uppkörning där han på bara några få varv klättrade från sista till en sjundeplats. Men återigen var oturen framme och motorn i Göranssons bil tappade effekt. Han slutade till slut på en niondeplats med ytterligare en poäng för racets snabbaste varv.
– Det går verkligen inte vår väg i år, suckar Richard. Det här var ett konstigt race, redan i starten kände jag att något var konstigt i motorn och sen blev det gradvis bara värre och värre. Mot slutet fick jag inte ens i sexan på långa rakan. Bilen var helt fantastisk och trots motorproblemen kunde jag ta placering efter placering och en pallplats var faktiskt inte omöjlig idag. Det är grymt frustrerande när det inte är något man själv kan kontrollera. En poäng för bästa varvtid är inte mycket till tröst men det är bara att bryta ihop och komma igen till Tierp.

Resultat, TTA Anderstorp topp 10:
1: Fredrik Larsson, BMW SR 21 varv
2: Fredrik Ekblom, Volvo + 3,880
3: Thed Björk, Volvo + 6,592
4: Linus Ohlsson, SAAB + 13,865
5: Martin Öhlin, BMW SR + 16,167
6: Alx Danielsson, Citroën + 16,914
7: Robin Rudholm, SAAB + 20,927
8: Tommy Rustad, Volvo + 23,656
9: Richard Göransson, BMW SR + 26,393
10: Robert Dahlgren, Volvo + 27,515