Ingen målgång men positiva besked på Red Bull Ring

Postad av Mediaempire 2012-09-11 15:42

Det blev ingen målgång för WestCoast Racing i helgens första ADAC GT Masters race på Red Bull Ring. Men trots det fanns det positiva saker att ta med sig till helgens andra race på en bana som har visat sig vara svår för samtliga BMW-bilar. Martin Öhlin och Fredrik Lestrup körde på i stort sett samma varvtid i sina respektive kvalpass på fredagen, Martin Öhlins tid räckte till en sjuttonde plats medan Fredrik Lestrups tid räckte till den 29:e plats i den snabbare andra kvalgruppen till söndagens race. cover iphone custodia Martin Öhlin fick sin stint uppdelad i två perioder av säkerhetsbil och det blev ganska få rena racevarv. Redan på första varvet kom säkerhetsbilen ut och efter 9 varv var det dags igen. Teamet valde att behålla Martin ute lite längre och han gick i depå med 28 minuter kvar av racet och lämnade över till Fredrik Lestrup. iphone cover outlet I samband med depåstoppet gick justeringsarmen till stolen vilket gjorde att depåstoppet tog 38 sekunder längre och stolen hamnade i bakersta läget. samsung custodia outlet Fredrik kunde trots detta ändå köra på bra varvtider och hade bättre varvtider i racet än bästa BMW-tid i kvalet. Med fyra minuter kvar av racet tvingades han dock bryta i depån när bilen tappade drivning. – Det blev inte så mycket racing i mitt första GT Masters race tyvärr med många omstarter bakom säkerhetsbilen, sa Martin Öhlin efteråt. Det är tråkigt att vi tvingades bryta men idag fungerade bilen betydligt bättre än under gårdagen så vi hoppas kunna ladda om för imorgon och ta med oss det. huawei custodia Vi startar ännu längre bak då men det här är händelserika race så allting kan hända. – Banan har inte visat sig passa BMW:n men idag kändes bilen ändå riktigt bra, berättade Fredrik Lestrup. Tyvärr tvingades vi bryta när någonting hände med kopplingen eller växellådan och jag tappade all drivning. custodia iphone Dessutom gick stolsjusteringen sönder i depåstoppet så det blev inte helt lättkört. Det positiva är att vi fick till känslan i bilen och hade bättre varvtid i racet idag än i kvalet och dessutom hade helgens bästa BMW-tid så här långt. Förhoppningsvis kan vi använda det i racet imorgon även om vi startar väldigt långt bak då.