Vingbyte spoilerar Martins TTA-race

Postad av Mediaempire 2012-09-15 19:55

Efter två bra helger grinade blev det stolpe ut för Martin Öhlin i Tierp. Efter att haft bra pace på träningarna rödflaggades kvalet på grund av en krasch. Martin Öhlin hade då elfte bästa tid och var på väg ut för ett nytt försök på nya däck, och han fick nöja sig med elfte startplats. I racet föll Martin Öhlin offer för en bana som var tuff för bilarna. Han tvingades en bit in i racet gå i depå för att byta bakvingen som hade vikit sig. Det betydde att han föll ner till en tiondeplats, två varv efter.
– Det här är inget att skriva hem om, konstaterade Martin. Det är synd att påstå att det är stolpe in för oss i år. Jag har redan glömt det här racet.

Desto bättre fick det i Carrera GT-Cup där Martin gjorde ett inhopp i en tre år gammal bil. Trots en äldre bil än konkurrenterna kunde han vara med och slåss om segern. Han slutade till sist sexa totalt efter att ha slagit av på tempot i en omstart men vann klassen.

På träningen i fredags kraschade Fredrik Larsson i muren och bilen blev så skadad att helgen såg ut att vara över. Ett dygn senare efter en mirakulös insats av teamet som fick ihop bilen stod Fredrik Larsson på pallen efter att startat sjua och slutat trea. Något han knappt själv kunde förstå.
– Jag fattade ingenting efter målgång, tyckte väl att jag var hyfsat nöjd med fjärdeplats men så fick jag veta att jag var trea. Jag är jättenöjd och teamet har gjort ett helt fantastiskt jobb som fick ordning på min bil.

Fredrik inledde racet ganska stillsamt men mot slutet var han klart snabbaste bil och tog in mycket på Fredrik Ekblom på andraplats.
– I början hade jag inte riktigt pace men mot slutet var bilen fantastisk och den mattades ingenting. Två varv till och jag hade passerat Ekblom också. Det blev en bra dag och jag tog in några poäng på Björk i mästerskapet också. I Göteborg ska jag jaga pallplats totalt i mästerskapet!

För de andra WestCoast Racing-förarna var det ett tufft race. Richard Göransson var inledningsvis med och slogs om pallplatserna men ett tekniskt problem tvingade honom i depå och därefter var chanserna till en framskjuten placering borta. Han gick i mål  som elva.
– Det är verkligen inte vårt år i år. Det här var en tuff bana för bilarna och typiskt nog drabbades vi också den här gången. Det är inte mycket att göra åt det, jag var besviken och irriterad efter depåstoppet och tog i. Det blev åtminstone tävlingens snabbaste varv, berättade en besviken Göransson.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth sammanfattade en blandad helg för WestCoast Racing.
– Glädjeämnen är att Chris Midmark och Anders Holmberg kunde säkra mästerskapet i GTB och Fredriks pallplats idag efter kraschen i fredags. Annars var detta en tuff dag, både Richard och Martin drabbades av problem som låg utanför vår kontroll och förstörde deras race. Det här är en tuff säsong för oss med framgångar blandade med motgångar. Nu siktar vi på att avsluta med flaggan i topp i Göteborg och försöka få upp Fredrik på tredjeplats i mästerskapet.

Resultat, TTA Tierp topp 10
1. Linus Ohlsson, SAAB 31 varv
2. Fredrik Ekblom, Volvo + 2,910
3. Fredrik Larsson, BMW SR + 3,091
4. Thed Björk, Volvo +5,818
5. Mattias Andersson, SAAB + 21,508
6. Tommy Rustad, Volvo + 21,994
7. Robin Rudholm, SAAB + 23,843
8. Robert Dahlgren, Volvo + 34,759
9. Viktor Hallrup, Citroën + 39,707
10. Martin Öhlin, BMW SR + 2 varv
11. Richard Göransson, BMW SR + 4 varv